8 viet s „podporou“

Príklad vety a frázy so slovom podporou a ďalšími slovami od neho odvodenými.

« S jeho podporou portugalskí námorníci úspešne preplávali cestu do východnej Afriky a vybudovali si tam oporu, ktorá sa v 15. a 16. storočí stala základom obchodného impéria ich krajiny. »
« Virginián Thomas Jefferson a John Adams z Massachusetts s podporou Kongresu sformulovali zdôvodnenie slobody vo Vyhlásení nezávislosti. »
« S Washingtonovou podporou získal celý Hamiltonov hospodársky program potrebnú podporu v Kongrese, aby sa mohol realizovať. »
« Prezident s podporou Kongresu vytvoril americké námorníctvo, ktoré teraz zahŕňalo desiatky lodí. »
« Zajatie amerických lodí a námorníkov spolu s britskou podporou indiánskeho odporu viedlo k ostrým výzvam na vojnu proti Británii. Najhlasnejšie sa ozývali "vojnoví jastrabi" na čele s Henrym Clayom z Kentucky a Johnom C. Calhounom z Južnej Karolíny, ktorí nechceli tolerovať britské urážky americkej cti. »
« S podporou a povzbudzovaním rodiny Chris cvičil osem hodín denne, sedem dní v týždni. »
« Hoci niekedy boli nútené robiť to s podporou mužského poručníka, ženy kontrolovali majetok, mohli si požičiavať a požičiavať peniaze a mohli spravovať dedičstvo svojich detí. »
« Francúzsky kráľ Karol X. bol v čase začiatku bojov ešte dieťa a štát viedla jeho matka Katarína Medicejská, ktorá kolísala medzi podporou svojich katolíckych spoluobčanov a podporou protestantov, ktorí boli nepriateľmi Španielska, súpera Francúzska na juhu. »
diccio-o.com - 1998 - 2022